Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

Δράσεις συνεργασίας!

                   Διαδικτυακή σύνδεση με το Μουσείο Θύραθεν στο Ηράκλειο .

                                Ο παππούς της τρομπέτας είναι  η σάλπιγγα.

 Κατόπιν πρόσκλησης του Δημοτικού σχολείου Ανώπολης  και μέσω των νέων τεχνολογιών του προγράμματος Learning From the Extremes του Ι.Ε.Π., συνδεθήκαμε  και παρακολουθήσαμε την παρουσίαση Μουσικών  παραδοσιακών  οργάνων της Ελλάδας και  από όλο τον κόσμο.από το Μουσείο  ''Θύραθεν'', το οποίο βρίσκεται στο Ηράκλειο  Μουσείο Θύραθεν.

 Νιώθουμε περήφανοι γιατί κάποια από τα μουσικά όργανα που μας παρουσίασαν τα χρησιμοποιούμε κι εμείς στην τάξη μας.




 

                                            Συνεργασία με το Ν/Γ του Βουβά!

  Λόγω του μικρού αριθμού  φοιτούντων  στο  νηπιαγωγείου μας  δεν υπάρχει η δυνατότητα αναδοχής ενός σχολείου.  Σε συνεργασία με το Ν/Γ του Βουβά  το οποίο “υιοθέτησε” πλημμυρόπληκτο νηπιαγωγείο στο Γλινό Τρικάλων την περίοδο των πλημμυρών,στείλαμε με πολύ αγάπη λίγα  παιχνίδια και αναλώσιμα υλικά. Με αυτόν τον τρόπο μαθαίνουμε  από την μικρή ηλικία στην προσφορά στον συνάνθρωπο.

 

 

  Τον Οκτώβριο επισκεφτήκαμε τον βοτανόκηπο του κ. Γερωνυμάκη.

  Εκεί παρακολουθήσαμε αφήγηση παραμυθιού  συνοδεία μουσικής με τίτλο  "Η Πετρόσουπα".   από το θίασο Κυβέλη, μαζί με τα όμορα  νηπιαγωγεία της επαρχίας.    

 Μετά το τέλος της αφήγησης συνεργαστήκαμε, όλα μαζί τα παιδιά κάναμε όμορφες κατασκευές με τη βοήθεια των κυριών της θεατρικής ομάδας , τις ευχαριστούμε πολύ.
 Ο κ. Βαγγέλης μας έδωσε φεύγοντας  βιβλία για το νηπιαγωγείο μας, τον ευχαριστούμε πολύ για την ευγενική του χειρονομία!








 
 
''Τ΄ αργαλειού μυθογυρίσματα''.

  Σε συνεργασία με το Δημοτικό παρακολουθήσαμε  από την  την ομάδα ''Μυθογυρίσματα-Μυθοσκαλίσματα''   το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα

Μάθαμε για την τέχνη της υφαντικής  με την αφήγηση  ιστοριών  και μύθων  με τη συνοδεία μουσικής   . Τραγουδήσαμε, προσπαθήσαμε να φτιάξουμε τα δικά μας υφαντά.

Ευχαριστούμε  πολύ την κα Κυβέλη, την κα Σοφία και τον κ. Κυριάκο που μας έδειξαν τόση υπομονή να μας δείχνουν την τέχνη της υφαντικής.


                                                        Καλή περιήγηση!